Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Βιογραφία αντζελας δημητριου



Η Άντζελα Δημητρίου είναι Ελληνίδα λαϊκή τραγουδίστρια. Το πραγματικό της όνομα είναι Αγγελική Κιουρτσάκη. Γεννήθηκε στο Περιστέρι το 1955. Η έλλειψη χρηματικών πόρων την οδήγησε να εργαστεί από πολύ νεαρή ηλικία. Μια από τις πρώτες της δουλειές ήταν σε μεγάλη κλωστοϋφαντουργία της εποχής. Όμως το ταλέντο της δεν άργησε να ανακαλυφθεί.
Στη διάρκεια της εφηβείας της, συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της λαϊκής σκηνής όπως ο Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Πόλυ Πάνου και άλλοι. Ο πρώτος της προσωπικός δίσκος με τίτλο Γιατί να 'ρθείς αργά σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία και το 1982 υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με την CBS.
Η πορεία της στο τραγούδι συνεχίζεται έως σήμερα έχοντας ήδη συνεργαστεί με συνθέτες όπως ο Χρήστος Νικολόπουλος, Σταμάτης Σπανουδάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Φοίβος και άλλοι.
Ανάμεσα στις μεγάλες της επιτυχίες συγκαταλέγονται τα τραγούδια: «Φωτιά στα Σαββατόβραδα», «Ποια θυσία», «Κλείσε φώτα, κλείσε μάτια» και πολλές ακόμα. Μέχρι στιγμής έχει κάνει 22 δίσκους από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν γνωρίσει εμπορική επιτυχία, μερικοί από αυτούς και στην Τουρκία.

Αναγνώστες

 

το μπανερ μας