Ads 468x60px

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Βιογραφία γιαννη βασιλειου



Ο Γιάννης Βασιλείου γεννήθηκε στην Ελλάδα .Στην ηλικία των 5 ετών βρέθηκε στην Αμερική μαζί με την οικογένεια του, που αποφάσισε να βρει την τύχη της στην χώρα της ελευθερίας.

Εκεί σπούδασε γυμναστής δουλεύοντας καταρχάς στην Νέα Υόρκη και μετά στο Bronx. Παράλληλα ασχολούταν με το τραγούδι,αφού όπως έλεγε είχε δυο αγάπες,την γυμναστική και το τραγούδι.Είχε δικό του γκρουπ και έπαιζε μοντέρνα μουσική ανοίγωντας το πρόγραμμα στις συναυλίες των Rolling Stones.Αργότερα και για ένα oλόκληρο χρόνο δούλεψε στο Λας Βέγκας δίπλα στον Φρανκ Σινάτρα.Εκεί αλλά και στο Bronx έζησε το νέγρικο ρυθμό το γκόσπελ και από τότε ήθελε να το παντρέψει με το ελληνικό τραγούδι.
Όταν ήρθε στην ελλάδα ο Γιάννης Βασιλείου δούλεψε ως γυμναστής στο Αμερικάνικο Κολέγιο της Αγ.Παρασκευής,ενώ το δαιμόνιο της μουσικής δεν τον άφηνε σε ησυχία.
Ύστερα από οκτώ ολόκληρα χρόνια ήρθε η επιτυχία στην καριέρα του με τον δίσκο «ΦΗΜΕΣ» ενώ προηγουμένως συνεργάζεται με ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου τότε όπως ο μεγάλος Μανώλης Αγγελόπουλος και άλλοι.
Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του στο φεστιβάλ της Βουλγαρίας όπου ο Γιάννης Βασιλείου κατέκτησε την πρώτη θέση ερμηνείας ανάμεσα σε 32 ευρωπαϊκές συμμετοχές..
Παρ'όλες τις υποσχέσεις για βοήθεια ως προς την καριέρα του μετά την πρώτη θέση στο φεστιβάλ,ο Γιάννης κατάφερε μόνος του να φτάσει στην κορυφή..Τα χρήματα και η επιτυχία του χτύπησαν την πόρτα αλλά ο Γιάννης πάντα συγκρατημένος δεν τρελλάθηκε..
Στην πλούσια καριέρα του έχει συνολικά 27 δισκογραφικές δουλειές από τις οποίες οι 10 χρυσοί δίσκοι και 1 πλατινένιος με την μεγάλη επιτυχία «Καμπριολέ»
Ο Γιάννης Βασιλείου είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης και για όσους τον γνωρίζουν πρόκειται και για ένα σπουδαίο άνθρωπο.Ακόμα και σήμερα παραμένει στην επικαιρότητα χωρίς την βοήθεια κανενός γιατί καλλιτέχνης δεν γίνεσαι καλλιτέχνης γεννιέσαι!!!

Αναγνώστες

 

το μπανερ μας