Ads 468x60px

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

βιογραφικο Θεοδωρίδου Νατάσας

Θεοδωρίδου ΝατάσαΗ Νατάσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί ξεκίνησε την καριέρα της, ερμηνεύοντας αγαπημένα λαϊκά τραγούδια στα νυχτερινά κέντρα της πόλης. Σπούδασε δημοσιογραφία και παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα αρμονίας και κιθάρας. Το 1996 έρχεται στην Αθήνα και εμφανίζεται σε νυχτερινό κέντρο μαζί με τους Αντώνη Ρέμο και Λάμπη Λιβιεράτο, πραγματοποιώντας την πρώτη επαφή με το αθηναϊκό κοινό που την υποδέχεται πολύ θερμά.
Η επιτυχημένη της παρουσία στη σκηνή δεν άργησε καθόλου να την οδηγήσει στη δισκογραφία και το 1996 υπογράφει συμβόλαιο με την εταιρία SONY MUSIC. Tο πρώτο της album κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του ‘97, με τίτλο «Νατάσα Θεοδωρίδου». Έγινε μέσα σε λίγους μήνες πλατινένιο, καθιερώνοντας την Νατάσα ως το νέο μεγάλο όνομα του ελληνικού τραγουδιού. Το καλοκαίρι του ‘98 εμφανίζεται στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» με τον Πασχάλη Τερζή.
Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το δεύτερο album της με τίτλο «Δεύτερη Αγάπη». Ο δίσκος αυτός περιέχει τραγούδια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες όπως : «Αχάριστη καρδιά», «Δεύτερη αγάπη», «Σωστό ή λάθος» καθώς και το ντουέτο με τον Πασχάλη Τερζή «Δεν θέλω τέτοιους φίλους». Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος.
Το χειμώνα του ‘98 ξεκινά εμφανίσεις στο «REX» με τον Νότη Σφακιανάκη και την Ελένη Πέτα ενώ τον Μάϊο της ίδιας χρονιάς συνεχίζει τις εμφανίσεις της με τον Νότη Σφακιανάκη στο «THEATRO» της Θεσσαλονίκης. Ο χειμώνας του ‘99 βρίσκει την Νατάσα στον «ΑΠΟΛΛΩΝΑ» με τον Αντώνη Ρέμο και τον Στέλιο Διονυσίου.
Το 2000 κυκλοφορεί ο δίσκος «Θα μιλήσω με τ’ αστέρια» (Πλατινένιος δίσκος).Την ίδια εποχή ξεκινάει τις εμφανίσεις της με τον Γιώργο Μαζωνάκη και τον Στέλιο Διονυσίου στο «MUSIC BOX». Το 2001 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο «Υπ’ ευθύνη μου», που γίνεται επίσης πλατινένιος. Η συνεργασία της με τον Γιώργο Μαζωνάκη συνεχίζεται και ο χειμώνας του 2001-2002 τους βρίσκει στο «ΓΚΑΖΙ» με τους One.
Το 2002 παράλληλα με την κυκλοφορία του δίσκου «Τόση αγάπη πώς να χαθεί» σε στίχους και μουσική Γιώργου Θεοφάνους (που γίνεται επίσης πλατινένιος) «μετακομίζει» στο «ΦΩΣ», αυτή τη φορά μόνη της. Καλλιτεχνικά απογειώνεται αφού οι εμφανίσεις στο «ΦΩΣ» αφήνουν εποχή, καθώς η Νατάσα μαγεύει το κοινό που γεμίζει ασφυκτικά κάθε βράδυ το χώρο.
Το 2003 κυκλοφορεί το διπλό cd «Μια διαδρομή Θεσσαλονίκη-Αθήνα», ζωντανή ηχογράφηση των παραστάσεών της στο «Φως» τη σαιζόν 2002-03. Περιέχει τριάντα επτά τραγούδια. Tραγουδάει με μοναδικό τρόπο παλιές επιτυχίες του Απόστολου Καλδάρα, του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Ζαμπέτα, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Μάνου Λοϊζου και άλλων δημιουργών. Ο δίσκος γίνεται πλατινένιος και η Νατάσα Θεοδωρίδου η πιο σημαντική λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της.
Τον Απρίλιο του 2003 αποσπά βραβείο «ΑΡΙΩΝ» ως η «Καλύτερη λαϊκή τραγουδίστρια».
Το 2003 συνεργάζεται για πρώτη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο soundtrack της εξαιρετικά επιτυχημένης ταινίας «Πολίτικη Κουζίνα», ερμηνεύοντας μοναδικά «Τα λιμάνια», ένα τραγούδι που αγαπήθηκε πάρα πολύ.
Συνεχίζει τις εμφανίσεις της στο «ΦΩΣ» για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά μαζί της είναι η Ηρώ.
Το 2004 η Νατάσα συνεργάζεται για δεύτερη φορά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα στο album «Έρωτα, δεν ξέρεις ν’ αγαπάς» σε στίχους του Μιχάλη Γκανά. Το album περιέχει δέκα τραγούδια με λυγερές μελωδίες, γεμάτες μνήμες και λαμπερά ηχοχρώματα, με λόγια απλά, παραπονεμένα ή γλυκόπικρα και μια αισθαντική φωνή. Το album γίνεται χρυσό. Παραμένει στο «ΦΩΣ» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Στις 13 Οκτωβρίου του ‘05 η Νατάσα Θεοδωρίδου εμφανίζεται για μια μοναδική συναυλία στο «ΗΡΩΔΕΙΟ» με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την Έλλη Πασπαλά. Σ’ αυτή τη συναυλία οι τρείς καλλιτέχνιδες ενώνουν τις φωνές τους με στόχο την δημιουργία κινητής μονάδας μαστογραφίας.
Στις 19 Οκτωβρίου 2005 κυκλοφορεί το νέο διπλό album της που περιλαμβάνει συνολικά δεκαοκτώ τραγούδια και έχει τίτλο «Ως εκεί που η καρδιά μπορεί να αντέξει» (Χρυσός δίσκος).Σ’ αυτό το δίσκο συνεργάζεται με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη ως συνθέτη, σε τέσσερα τραγούδια σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Ο δίσκος περιλαμβάνει επιτυχίες όπως «Δε σε νοιάζει για μας», «Για ποια αγάπη μου μιλάς», καθώς και δύο ντουέτα ένα με τον Γιάννη Πάριο («Δε σε ξεπέρασα») και ένα με τον Σαρμπέλ («Να ‘σουν θάλασσα»).
Το φθινόπωρο του ‘05 η Νατάσα Θεοδωρίδου εμφανίζεται με τον Γιάννη Πάριο και τον Σαρμπέλ στην «Ιερά Οδό». Την άνοιξη του 2006 τραγουδάει στην Θεσσαλονίκη με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια απουσίας από την πόλη που μεγάλωσε και ξεκίνησε την καλλιτεχνική της διαδρομή.
Το φθινόπωρο του ‘06 ξεκινά τις εμφανίσεις της στο «Βοτανικό» μαζί με τον Σταμάτη Γονίδη, ενώ το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί το νέο της album με τίτλο «Έχω μια αγκαλιά». Το album περιέχει 12 τραγούδια τα οποία υπογράφει ο γνωστός δημιουργός Γιώργος Μουκίδης. Τραγούδια όπως «Δεν επιτρέπεται», «Έχω μια αγκαλιά», «Τελικά δεν αξίζεις τίποτα», είναι κάποια από αυτά που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από τον κόσμο που σύντομα έκανε και αυτό το δίσκο χρυσό!
Το καλοκαίρι του ‘07 εμφανίζεται στο «Odeon» της Θεσσαλονίκης με τον Νίκο Κουρκούλη και τον Σαρμπέλ. Τον Οκτώβριο του 2007 ξεκινά τις εμφανίσεις της στο «Βοτανικό» με τον Νίκο Κουρκούλη και την Έλλη Κοκκίνου.
Παράλληλα κυκλοφορεί ο δέκατος κατά σειρά δίσκος της με τίτλο «Νατάσα» σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου, που γίνεται χρυσός τις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του. Την ίδια εποχή γιορτάζει τα 10 επιτυχημένα της χρόνια στην ελληνική δισκογραφία. «Δέκα χρόνια Νατάσα» , δέκα δίσκοι εκ των οποίων 6 πλατινένιοι και τέσσερις χρυσοί!
«10 χρόνια…όμορφο ταξίδι…σημαντικές στιγμές…μοναδικοί άνθρωποι…», γράφει η ίδια στο σημείωμα που συνοδεύει τον νέο της δίσκο.
«Ευχαριστώ όλους εσάς που με τους στίχους και τη μουσική σας με βοηθήσατε να διηγηθώ τη ζωή μου και όλους εσάς που μ’ αγκαλιάσατε σφιχτά και με κρατήσατε εδώ όλα αυτά τα χρόνια».
Μαζί με όλους όσους συμμετείχαν σ’ αυτή τη «διαδρομή», γιορτάζει σε μία λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο «ΒΟΤΑΝΙΚΟ», τραγουδά όλες τις μεγάλες της επιτυχίες και αποθεώνεται από το κοινό που έχει κατακλύσει το χώρο.
Τον Αύγουστο του 2008, η Νατάσα Θεοδωρίδου συμμετέχει στη μεγάλη συναυλία στην Ολυμπία για τον απόδημο Ελληνισμό με την Ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, κατόπιν προσωπικής πρόσκλησης του Μίκη Θεοδωράκη.

Αναγνώστες

 

το μπανερ μας